Petaši u Zagrebu

U srijedu, 13. studenog 2019. učenici 5. a i 5. b razreda išli su na terensku nastavu u Zagreb.

Dobro raspoloženje nije nam uspjela pokvariti ni dosadna kiša. Već i prije dolaska na naše prvo odrediše morali smo napregnuti moždane vijuge jer nam je voditeljica gotovo cijelim putem postavljala razna pitanja. Kad smo stigli u Zagreb, podijelili smo se u dvije grupe pa je tako b razred najprije posjetio HRT,  dok je a razred razgledao postav Tehničkog muzeja Nikole Tesle, a onda smo se zamijenili.

Na HRT-u smo saznali sve o početcima rada radija i televizije te smo posjetili neka studija i redakcije. Najzanimljivi nam je bio studio Potjere. Upoznali smo i neke trikove snimanja koje su nam otkrili sami snimatelji. Vidjeli smo i kako je biti u ulozi voditelja Dnevnika, ali nismo se usudili zaigrati kviz Tko želi biti milijunaš. Shvatili smo da je novinarski posao uzbudljiv, ali i težak jer se uvijek treba dobro pripremiti.

U Tehničkome muzeju smo, uz stručno vodstvo, posjetili odjele: Transformacija energije, Promet, a nakratko smo postali i rudari u rudniku. Šećer na kraju bio je odličan film Dora istražuje izgubljeni grad koji smo pogledali u Cinestaru u Arena Centru. S Dorinim avanturama završila je i naša te smo se uputili prema svojim domovima, a nadamo se i da nam ovo neće biti jedino televizijsko iskustvo.

Tekst napisala: Katja Cvitičanin, učenica 5.b