Predmetna nastava – Organizacija nastave na daljinu

Detaljne upute učenicima od 5. do 8. razreda

U utorak 17.3.2020. učenici testiraju virtualni razred sa svojim razrednikom. Svaki učenik treba u vremenu od 8:15 do 10:30 napraviti prijavu u svoj virtualni razred, drugim riječima “treba ući u svoj razred”. Poveznice za prijave u razrede su:

Razredni odjel 5.A

Razredni odjel 5.B

Razredni odjel 5.C

Razredni odjel 5.D

Razredni odjel 6.A

Razredni odjel 6.B

Razredni odjel 6.C

Razredni odjel 6.D

Razredni odjel 7.A

Razredni odjel 7.B

Razredni odjel 7.C

Razredni odjel 7.D

Razredni odjel 8.A

Razredni odjel 8.B

Razredni odjel 8.C

Razredni odjel 8.D

Učenici testiraju virtualni razred sa svojim predmetnim nastavnicima. Svaki učenik treba pratiti upute predmetnih nastavnika dostupne za taj dan u mapi predmeta unutar svoje virtualne učionice.

Od srijede 18.3.2020. predmetna nastava (5.-8.) će se odvijati u „virtualnim učionicama“ prema redovnom školskom rasporedu sati. U timovima će predmetni učitelji objavljivati zadatke, upute, datoteke i rokove za izvršavanje obveza.

Ako učenik nije  bio aktivan cijeli dan u svome razredu, roditelj treba opravdati razredniku “izostanak s nastave” za taj dan. Roditelji kontaktiraju razrednike preko uspostavljenih komunikacijskih kanala (Viber ili Whatsup grupa) ili  službene mail adrese (skole.hr) koju je MZO u suradnji s Carnetom dodijelilo svima u odgojno obrazovnom sustavu i naveo kao službeno sredstvo komuniciranja svih sudionika tog sustava. Službena mail adresa razrednika navedena je u e-dnevniku i dostupna učenicima i roditeljima.

Obzirom na mogućnost da u određenom dijelu dana postoje problemi s internetom i da neki učenici dijele uređaj za rad s braćom i sestrama, učenici mogu bilo kada tijekom dana odrađivati aktivnosti zadane za taj dan i do 20 sati popuniti obrazac prisustva na nastavi za svaki radni dan. Poveznica na obrazac prisustva na nastavi nalazi se u dokumentu postavljenom u virtualnu učionicu, a o ispunjenu istoga razrednik će svaki dan podsjetiti učenike.

Svi učenici obvezni su komunicirati primjereno u virtualnim učionicama prema pravilima pristojnosti koja vrijede i u stvarnim učionicama.