ŽSV za engleski jezik – online

Županijska stručna vijeća za učitelje engleskoga  jezika održavaju se u OŠ Grabrik već desetak godina, no 15.06.2020. po prvi je put ovakav stručni skup održan online putem ZOOM-a.

Usprkos uobičajnoj gužvi  koja obično zavlada pred kraj nastavne godine (a svi znamo da je ova nastavna godina bila još naporija nego inače), tridestak učitelja engleskoga jezika odazvalo se pozivu voditeljice  ŽSV-a Božice Krpes-Pregun  i sudjelovalo u prvoj online Županijskom stručnom vijeću.

Sudionici su imali prilike slušati predavanja o  četiri teme:

  1. Online learning with Moodle
  2. Amazing Croatia –eTwinning Project
  3. Live Classes with Zoom
  4. Hippo International Olympiad

Tomislav Mravunac, učitelj engleskoga jezika u OŠ Žakanji i PŠ Kamanje predstavio je Moodle platformu i mogućnosti korištenja u nastavi. Uz brojne primjere iz prakse približio nam je Moodle

Maja Knez Vranić iz OŠ Vladimir Nazor iz Pisarovine govorila je u sudjelovanju u međunarodnom eTwinnign projektu u kojem im je glavni partner bila jedna škola iz Portugala. Osim aktivnosti koje su se provodile tijekom trajanja projekta upoznali smo i digitalne alate koji su korišteni u svhu bolje komunikacije s partnerima u projektu i interakcije učenika sudionika.

Božica Krpes-Pregun iz OŠ Grabrik upoznala nas s mogućnostima sudjelovanja u projektu kojeg provodi izdavačka kuća Pearson u suradnji s BBC-om. Radi se o nizu online radionica koje se održavaju putem ZOOM-a, a voditelji  upoznaju sudionike s različitim temama koje se poklapaju s onima  iz predmetnog kurikuluma. Aktivnosti koje se provode s učenicima su raznovrsne, od klasičnih zadatak do kvizova i video uradaka.

Renata Bahorić iz OŠ Cetingrad predstavila je natjecanje iz engleskog jezika „Hippo International Olympiad“ u kojem su ove godine sudjelovali učenici iz četiri osnovne škole u Karlovačkoj županiji, ukupno oko 150 učenika. Natjecanje je bilo organizirano na preliminarnoj i polufinalnoj razini, a naši su se učenici natjecali u kategorijama Hippo Little, Hippo 1, Hippo 2 i Hippo 3. Dvadeset učenika ostvarilo je plasman u polufinale koje je održano online 22.5. Još čekamo rezultate i navijamo za naše male „Engleze“.

Što se tiče sljedećeg ŽSV-a planiranog za rujan 2020., svi se nadamo da će se moći održati u živo.