Obilježili smo 100. dan škole

Kako su ove godine 100. dan škole obilježili naši prvaši, drugaši i trećaši, pročitajte u nastavku…

Stoti dan škole projekt je koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Na nacionalnoj razini sedmu godinu za redom obilježavamo ga ostvarujući cilj projekta – okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj/međunarodnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi kao dio eTwinning projekta. Ovogodišnji 100. dan škole obilježen je i u našoj školi zahvaljujući učenicima i učiteljicama 1.a i 2.b razreda, a 3.b se zbog samoizolacije uključio online putem.

U petak, 19. veljače 2021. godine učiteljice Bogdanka Conjar i Marina Felić sa svojim su učenicima u sklopu eTwinning projekta “100. dan škole Udruge Zvono 2021.” organizirale brojne aktivnosti kojima su obilježile ovaj mali jubilej.

Učenici su tako prikupljali 100 mudrih izreka, odgonetavali 100 zagonetki i međusobno u kratkom prigodnom programu razmijenili prigodne straničnike.

 

Za učenike 3.b razreda i njihovu učiteljicu Gordanu Bešenić stoti dan škole nije bio baš onako veseo kako su isplanirali jer se u njihov razred došuljao Covid 19 i malo im promijenio planove pa su 100. dan u školi odradili na daljinu.

Na satu hrvatskog jezika čitali su i pisali riječi koje u sebi sadrže riječ 100. Našli su ih jako puno. Na internetu, u knjigama, iz glave. Oko 100.

Jastog, stolica, uzastopno, mostovi, mjesto, stop, prstom, čisto, kistom, kistovi, majstor,  stoka, stomatolog, tijesto, hrastovina, postotak, stoljeće, listopad, mostovi, prijestolje…

Od tih riječi nastale su pjesmice.

Istražili su i kako se 100 kaže na drugim jezicima.

Iz matematike su računali – zbrajali, oduzimali, množili i dijelili sa brojevima u kojima je rezultat bio 100.

Na satu Likovne kulture naučili su tko je Wassily Kandinsky i slikali su kao on. Motiv im je bila brojka 100.Naši učenici i učitelji svima čestitaju ovogodišnji 100. dan škole!