Predstava “Četiri čarobne riječi” Luke Vidovića u OŠ Grabrik

U našoj je školi 10. i 12. 5. 2021. nastupao mađioničar Luka Vidović sa svojom predstavom „Četiri čarobne riječi“. Izvedbe su održane za učenike od prvog do četvrtog razreda, zbog epidemioloških razreda u više skupina.

Luka Vidović pokazao je mnogo trikova i našalio se s učenicima te je svojim zabavnim mađioničarskim točkama uspio nasmijati čak i učiteljice. Učenicima je bilo jako zanimljivo asistirati mu i pomagati, uključio ih je u svoje trikove i vrlo dobro ih zavarao kako ne bi otkrili njegove neobične tajne. Čudesno stvaranje mnoštva loptica iz jedne, mijenjanje boje vrpcama i mnogi drugi dobro uvježbani trikovi nisu nikoga učinili ravnodušnim. Te trikove ne može svatko napraviti tako lako. Potrebno je mnogo vremena, truda i uvježbavanja da bi izveo uspješnu predstavu bez ijedne pogreške čime i postiže čaroliju. Luka Vidović nam je otkrio kako je odlučio biti mađioničarom i posvetiti se tome kad je imao 15 godina. Njegova je odluka bila čvrsta i nije niti jednom odustao od svoga cilja. Prvi uspješan trik s kovanicama izveo je 1995. godine u svome dnevnom boravku. Tada je shvatio da se s malo volje i truda sve može. Odustao je od svih ostalih snova kako bi se prepustio svojem najvećem snu, tj. „njegovoj pravoj ljubavi“. Putovao je i  svoje predstave izvodio čak  i u Francuskoj i to četiri godine. Tamo je naučio francuski jezik i savršeno se proveo, prisjeća se Luka. Ponekad zna i pogriješiti, ali sve to prikrije kako bi i dalje ostalo zanimljivo. „Ljudski je griješiti i događa se svima“, rekao nam je.

Nadamo se njegovom daljnjem uspjehu i tome da će nasmijati još mnogo dječjih lica. Uložio je mnogo truda i vremena  u uveseljavanje  i nasmijavanje najmlađih te se vodi poslovicom: „Smijeh je najbolji lijek.

Klara Skradski Petravić, članica novinarske grupe OŠ Grabrik