Terenska nastava trećih razreda

Lijep jesenski dan učenici trećih razreda proveli su na terenskoj nastavi u Park šumi Maksimir i Zoološkom vrtu Zagreb.

U pratnji svojih razrednih učiteljica, pedagoginje i školske knjižničarke opažali su obilježja jeseni, osobito prilagodbu biljaka i životinja promjenama u prirodi u ovo godišnje doba.

Učenici su terensku nastavu započeli obilaskom parka Maksimir. Sunce, smijeh, druženje, boje i mirisi jeseni stvorili su posebne zajedničke trenutke.

Uslijedio je organizirani obilazak uz stručno vodstvo i radionice u Zoološkom vrtu. Učenici su naučili razvrstavati životinje u skupine prema zajedničkim obilježjima. Doznali su mnoge zanimljivosti o gmazovima, ribama, vodozemcima, pticama i sisavcima te vidjeli predstavnike tih skupina u njihovim nastambama.

Najzanimljiviji dio radionice je bio trenutak kada su učenici mogli dodirnuti kožu prave zmije. Neki su bili uzbuđeni iako su već iskusili taj doživljaj, drugi su brzo skupili hrabrost, a dio učenika je ipak odlučio promatrati sve iz daljine.

Nakon radionica učenici su mogli slobodno razgledati preostali dio Zoološkog vrta u pratnji svojih učiteljica i prema pravilima obilaska koja su nam pojasnili naši vodiči.

Vrijeme do polaska kući proveli su u igri na igralištu parka Maksimir.

I za kraj, poneka kupljena plišana igračka ili neki drugi suvenir te zajedničko slikanje za uspomenu na zanimljivu, poučnu i zabavnu terensku nastavu.