Nacionalne i europske eTwinning oznake kvalitete

Kako se zahuktala nova školska godina, tako su se zahuktale i nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekte naših vrijednih eTwinnerica. Što je to, pitate se?Kao što smo već pisali, učiteljice naše škole uključile su se u eTwinning, platformu za sve osobe koje rade u školi u cijeloj Europi. Zahvaljujući  aktivnostima vrijednih učiteljica i obogaćenju zajednice učitelja Europe, naša škola postala je eTwinning škola. Kao prava eTwinning škola, nastavlja sudjelovati u različitim  projektima u koje se uključuju učiteljice i njihovi razredi.

Potaknuti nagradama, upustili smo se i u kreiranje vlastitih projekata. Specifičnost u otvaranju projekta je u tome da učiteljica treba imati partnera iz druge odgojno-obrazovne ustanove ili druge države. Tako su prošle školske godine, Bogdanka Conjar iz naše škole i učiteljica Željka Polić iz OŠ „Braća Seljan“, otvorile eTwinning projekt  P kao pravo D kao dužnost očima djeteta. Cilj projekta je osvijestiti prava djeteta, ali i njegove dužnosti.

Isto tako, s odgojiteljicom Pavicom Stunić iz Dječjeg vrtića Botinec u Zagrebu, Bogdanka Conjar otvorila je projekt Poslovice pametnice. Cilj projekta je istražiti poslovice, povezati ih sa svakodnevnim životnim situacijama te rastumačiti životnu pouku koju nosi.

Krajem školske godine popunjavaju se prijave za nacionalnu oznaku kvalitete eTwinning projekata. To je svojevrsna evaluacija projekta. Sudionik popunjava prijavu za nacionalnu oznaku kvalitete i šalje na ocjenjivanje.

Do kraja rujna ove školske godine, učiteljice eTwinnerice su dobile oko 30 nacionalnih oznaka kvalitete, što je pokazatelj aktivnog sudjelovanja u projektima. Time pomiču granice u pristupu kurikulskim sadržajima koje realiziraju kroz projektni pristup.

Nakon nacionalnih oznaka kvalitete slijede europske oznake kvalitete.

Na poveznici https://bit.ly/2ZvFPT3  nalazi se popis svih odgojno-obrazovnih djelatnika koji su dobili europsku oznaku kvalitete, a među njima su: Gordana Bešenić, Bogdanka Conjar i Marina Felić.