Vesele priče gospođe Željke

2016-02-11_003

Književnica Željka Horvat-Vukelja ponovo je posjetila naše najmlađe učenike. U ponedjeljak 8. veljače 2016. učenici 1.a i 1.b te 2.a i 2.b uživali su u pričama uvijek vesele i raspričane gospođe Željke.

Na početku susreta učenici lutkarske grupe 2.a i 2.b iznenadili su književnicu kratkim igrokazima i recitacijama na temu ljubavi , a zatim je  gospođa Željka učenicima ispričala nekoliko svojih priča: o ježiću Žinku, priča o prstima, o špagetu Bugatinu te o gospodinu Metru.

2016-02-11_005 2016-02-11_002

Evo kako se prvašićima svidio susret:

1.A

Svidjela mi se priča o ježiću. Spisateljica je smiješno glumila. Ona je lijepo svirala na fruli.

David Kruhek

Susret mi se svidio jer je glas spisateljice dok govori sličan glasovima iz crtića. Sviđa mi se jer lijepo svira na fruli, a zanimljive su mi priče za djecu koje nam je ispričala.

Lucija Poje

Svidjela mi se njezina predstava. Bila je jako smiješna. Glavni glumci su bile životinje na štapovima napravljene od drveta i papira. Najviše mi se svidio ježek jer me najviše nasmijavao Ostale životinje bile su: zec, vjeverica, sova, lisica, medo. Moji prijatelji iz razreda su pomogli da predstava uspije.

Tia Šušnjar

Susret mi se svidio jer sam sudjelovala u predstavi. Posebno mi se svidjela priča o doživljaju s mora ispričana pomoću prstiju koji se svađaju.

Sara Pejnović

2016-02-11_004 2016-02-11_001

1.B

Borna – Najljepše mi je bilo kad je Žinko shvatio da treba ići u školu.

Sara – …kada jež nije htio ići u školu jer je mislio da sve zna.

Lucija – … priča sa lutkama.

Vito Pudina – … kada su plesali tango.

Ennio – … kada smo pjevali sa spisateljicom, a ona dirigirala špagetima.

Jakov – … igra “Eci-peci.-pec”.

Lovro -… priča o građevinaru Luki i njegovom metru.