Europski dan jezika 2017.

Europski dan jezika, 26. rujan, tradicionalno se obilježava u OŠ Grabrik već desetu godinu zaredom.

Na ovogodišnje multijezično druženje opet su nam u goste došli učenici OŠ Netretić, OŠ Žakanje i PŠ Kamanje.

Za učenike 6. razreda organizirano je natjecanje u sricanju, popularni Spelling Bee. Natjecalo se ukupno 15 učenika, a prvo mjesto osvojila je Hana Čubrić (6.a), druga je bila Lara Pavlin (6.d), a treće mjesto podijelili su Kristijan Grdić (6.c) i gost iz OŠ Žakanje, Leo Blažina.

 

U kvizu poznavanja jezika i kulture zemalja engleskog govornog područja natjecalo se 5 ekipa, ukupno 25 učenika. Neka su pitanja bila prilično zahtjevna, no budući da se osim u znanju trebalo okušati i u nekim vještinama, sve je proteklo u zabavnom tonu, uz puno smijeha i uzbuđenja.

Najviše bodova  i prvo mjesto osvojila je ekipa u sastavu: Laura Balta (7.b), Marijan Pablo Pavan (7.b), Dominik Nestić (7.a), Nika Bučar (7.d), i Korina Resovac, gošća iz OŠ Netretić.

Naš EVENT je i ove godine objavljen na web stranici Centra za suvremene jezike u Grazu pod nazivom I Love My Country. Pozivamo vas da glasate za nas na sljedećoj poveznici, uz NAPOMENU da stranica mora biti podešena na engleski jezik (u izborniku pri vrhu stranice kliknite na EN):

http://edl.ecml.at/tabid/1772/EventID/15597/Default.aspx