Školski medni dan 2019.

Povodom obilježavanja blagdana sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčalara, u ponedjeljak 9. prosinca 2019. u prvim razredima osnovnih škola održan je nacionalni program „Školski medni dan s hrvatskih pašnjaka“.

Već tradicionalno, naša se škola i ove godine uključila u taj program. Tom su prigodom svim učenicima prvih razreda podijeljeni promotivni paketi s edukativnom slikovnicom „Pčelica Jelica i medo Edo“ i teglicom meda.

Učenici 2.a razreda s u učiteljicom Jadrankom Žugčić priredili su svojim mlađim prijateljima kratki prigodni program o pčelama i medu.

Nakon toga su prvašići poslušali predavanje o važnosti pčala i značenju pčelarstva.

Na samom kraju uslijedila je kratka i poučna prezentacija gosta, domaćeg pčelara g. Ivana Legata, koji je učenicima pokazao neke od predmeta koji se koriste u pčelarstvu te nekoliko pčelinjih proizvoda.

Cilj ovog projekta je promocija meda lokalnih proizvođača, povećanje unosa meda u prehrani djece, podizanje razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne  i nutritivno povoljnije prehrane te educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku rznolikost.