LiDraNo 2020.

Naša je škola ove školske godine bila domaćin gradske smotre literarnih, dramskih i novinarskih učeničkih radova pod nazivom LiDraNo 2020.

Svečana smotra na kojoj su predstavljeni pojedinačni i grupni scenski izrazi održana je u Gradskom kazalištu Zorin dom u četvrtak, 13. veljače 2020.

 

Program su vodili učenici naše škole – Vita Magdić, 8. a, Tena Lučić, 8. b i Tomislav Kenđel, 8.c – koji su se odlično snašli u voditeljskoj ulozi. U programu scenskih nastupa sudjelovalo je 10 karlovačkih škola i osamdesetak učenika koji su pokazali svoje scensko umijeće.

Nakon učeničkih dramsko-scenskih nastupa, povjerenstva su odabrala najbolje uratke u svima trima kategorijama (literarnom, dramsko-scenskom i novinarskom izrazu)  koji su se time plasirali na županijsku razinu smotre LiDraNo.

Naša škola plasirala se na županijsku razinu trima radovima: kazivanjem poezije A. Šenoe, Postolar i vrag, u izvedbi Mare Butale, učenice 6. razreda čija je mentorica profesorica hrvatskoga jezika Darija Begedin i dvama literarnim radovima. Autorice tih radova su učenice Antonija Došen, 4. razred (tekst pod naslovom Izlet), mentorica učiteljica Bogdanka Conjar i učenica 5. razreda Lucija Knežević, autorica teksta Čajanka s nepromjenjivim riječima, čija je mentorica profesorica hrvatskoga jezika Mirela Matešić. Također, na županijskoj razini smotre LiDraNo predstavit ćemo se školskim listom Grabrićem.