HIPPO 2021. – Međunarodna olimpijada iz engleskog jezika

OŠ Grabrik ponovno je u završnom krugu natjecanja Međunarodne olimpijade iz engleskog jezika, HIPPO 2021.

Nova školska godina tek je počela, a neki već ubiru plodove svog marljivog rada tijekom protekle školske godine. Jedna od njih je učenica bivšeg 7.d razreda Dora Pavlaković, koja se plasirala u završni krug  međunarodnog natjecanja u engleskom jeziku te 19.rujna putuje u Veneciju na Lido di Jesolo, sa svojom mentoricom, prof. Ružicom Halovanić!

Da podsjetimo, lani je naša škola prvi puta sudjelovala na ovoj olimpijadi i također postigla izvrstan rezultat plasmanom učenice Asje Petričić u finale. Ono se na žalost zbog pandemije nije moglo održati u živo, već online. Ove ćemo godine, nadamo se, imati više sreće , pa će Dora od 19. do 22.rujna predstavljati našu školu u kategoriji Hippo 3. Već sam plasman u finale je velik uspjeh jer je na olimpijadi ove godine sudjelovalo 48 125 kandidata iz Europe i Azije. Trebalo je proći izlučni i polufinalni krug i zaslužiti svoje mjesto među najboljima. U izlučnom krugu u našoj školi se natjecalo 77 učenika , a njih 13 se plasiralo u polufinale. U kategoriji HIPPO 1 to su bili Saša Štahan i Fran Gojak iz četvrtog razreda te Klara Medarić, Tin Milanović, Ana Križanić i Mia Novković iz 5. razreda. U kategoriji HIPPO 2 natjecali su se Nina Miljenović, Ana Marija Jurišić i Lucija Knežević iz 6. razreda, a u kategoriji HIPPO 3 Šimun Maričić, Antonio Marčac i Dora Pavlaković iz sedmih razreda i Lovro Košutić iz osmog razreda.

Već sam put u Veneciju i prilika za druženje s vršnjacima iz drugih zemalja krasna su nagrada koju je Dora zaslužila ustrajnošću i marljivim radom. Stoga joj od srca čestitamo i želimo dobru zabavu i što bolji uspjeh u finalu!