Čitanje je baš fora!

2015-12-06_001 2015-12-06_002

Iako je uvriježeno mišljenje da djeca danas ne vole čitati, to se ne bi moglo reći za učenike naših trećih razreda koji su nestrpljivo čekali da i ove godine krenemo s projektom „Čitamo mi, u obitelji svi“.

Potaknuti dobrim iskustvom prošlih godina i radi velikog interesa učenika i njihovih roditelja za ovaj projekt  i ove su se godine uključila dva treća razreda  3.a i 3.d. te njihove učiteljice Maja Cindrić i Snježana Pletikosić.

Cilj projekta je potaknuti učenike na čitanje i zajedničko uživanje obitelji u čitanju.

Napokon je došao 4. prosinca 2015., službeni početak projekta. Svi učenici 3.a i 3.d. nestripljivo su čekali da vide koje se knjige nalaze u ruksacima te koji će ih učenici prvi nositi kući.

Evo nekoliko naslova knjiga koje se ove godine nalaze u ruksacima: Čarobne cipele, strip Borovnica, Medalja za hrabrost, Lov na lisicu, Findus se seli, Mali fizičar, Mali meteorolog, Oceanologija, Zvjerologija, Svako je dijete darovito, Vježbe za razvoj emocionalne inteligencije, Zašto ne bi želio ploviti s Krisoforom Kolumbom, Zašto ne bi želio biti polarni istraživač, Trava i korov, Zašto sam vam lagala.

Pravila projekta su ostala ista.

U naprtnjači, koju na pet dana svaki put kući nosi drugi učenik, nalazi se 8 zanimljivih knjiga iz različitih područja. Neke su knjige namijenjene roditeljima, neke djeci, a neke za zajedničko čitanje.

Nakon pet dana, dijete naprtnjaču vraća u školu. Prepričava ostalim učenicima doživljaje tijekom boravka naprtnjače u njegovoj obitelji i time potiče ostale na čitanje i izgradnju pozitivnog odnosa prema čitanju.

Učenici koji su prvi ponijeli ruksake kući i koji će prvi sa svojim ukućanima uživati u njihovom sadržaju su:

NOELL GRDIĆ, 3.A

KARLO PALADINIĆ, 3.D

Svim učenicima i njihovim obiteljima, koji ove godine sudjeluju u projektu, želimo puno lijepih i ugodnih trenutaka u druženju s knjigama.

2015-12-06_004 2015-12-06_003