Doček prvašića

Na prvi dan ove školske godine 4. rujna 2017. g. u OŠ  Grabrik došli su novi učenici, naši prvašići.

Znatiželjni, neki i malo prestrašeni sjeli su na strunjače kako bi pogledali priredbu namijenjenu njima koja je započela svečanom himnom u 10h. Priredbu su organizirale i pripremile učiteljice četvrtih razreda Jadranka Žugčić, Gordana Bešenić, Renata Sumina i Iva Šajatović.

 

Školski zbor je pod vodstvom prof. Suzane Krajačić izveo pjesme „ Dobar dan“,  „Dva i dva su četiri“ te „ Un poquito cantas“. 2. c i d razredi pod vodstvom svojih učiteljica Željke Milašinčić i Dorotee Katić veselo su recitirali i plesali poznatu pjesmu „Pačja škola“. Učenicu 1. razreda pripremila je Sandra Bosiljevac i ona je  hrabro  izvela recitaciju „ Lutka i ja“.  Ritmičku skupinu učenika 4.c i d. razreda uvježbala je učiteljica Iva Šajatović i oni su nas svojim plesom odveli u davne srednjovjekovne dane. Na kraju su nas učenice ritmičke skupine bivšeg 4.a i b razreda pod vodstvom učiteljice Mirne Pavlaković rasplesale uz Mambu.

Ravnateljica škole Željka Škot pozdravila je sve prisutne roditelje i  djecu, bake i djedove te im se zahvalila na  dolasku, a prvašićima je poželjela dobre ocjene  i sretne dane u školi. Svojim prisustvom počastili su nas i Gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić i  dogradonačelnica Andrea Navijalić. Gradonačelnik se obratio prvašićima i poželio im da sretni i umorni dočekaju kraj školske godine. Pedagoginja Katarina i  psihologinja Anamarija su pod vodstvom logopedinje Martine Borković predstavile  učiteljice prvih razreda Maju Cindrić – 1.a, Mirnu Pavlaković-1.b, Valeriju Milčić-1.c i Snježanu Pletikosić 1.d. Prvašići su prvi put zajedno stali u red iza svoje učiteljice i tako u pratnji svojih roditelja otišli u učionice po prve upute i zadatke.