Grabrići na DugaResaFestu 2018.

Ovoga vikenda, 5. i 6. svibnja 2018. godine, naša se škola predstavila na obje natjecateljske večeri DugaResaFesta 2018 koji se peti put zaredom održao u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi.

U subotu, 5. svibnja održano je natjecanje plesnih skupina DugaResaFest – graDRitma 2018., na kojem su se naše djevojčice predstavile plesnom koreografijom na pjesmu “Kada plešem, bolje sam”. Djevojčice je za nastup pripremila naša učiteljica Mirna Pavlaković.

 

Druge natjecateljske večeri, u nedjelju, održalo se pjevačko natjecanje predstavnika 15 osnovnih škola iz cijele Hrvatske DugaResaFest – Euforija 2018. Na tom nas je natjecanju predstavljala Lucija Stojak iz 4.c te skupina pratećih plesačica iz istoga razreda koje je pripremila učiteljica Renata Sumina.

 

Moramo istaknuti da su za nastup na ovoj pjevačkoj večeri postojale i pretkvalifikacije jer je između 25 prijavljenih škola trebalo odabrati 15 onih koje će uživo nastupiti na finalnoj večeri. Iako nam je pobjeda ovoga puta izmaknula, naše su predstavnice svojim vedrim nastupima i pjevačkim i plesačkim vještinama osvojili srca publike i dostojno predstavile našu školu. U kategoriji plesnih skupina prvo mjesto osvojila je ekipa plesnog kluba st.ART iz Karlovca, drugo mjesto OŠ Dubovac, a treće OŠ Švarča. U kategoriji pjevačkih nastupa prvo je mjesto osvojila OŠ Fran Franković iz Rijeke, drugo OŠ Višnjevac iz Osijeka i treće OŠ Vladimira Nazora iz Rovinja.

Našim predstavnicama čestitamo na lijepom nastupu kojim su nas predstavile, a pobjednicima na uspjehu koji su ostvarili!

(foto: Radio Mrežnica)