Grabrići i Leptirići

Učenici 6.c ugostili su djecu iz DV Grabrik. S grupom Leptirići i njihovom tetom Nadom družimo se već više od godine dana i dva puta smo bili njihovi gosti u DV Grabrik. Ovo je bio uzvratni posjet iako Leptirići još nisu predškolci.

Stigli su k nama za vrijeme velikog odmora pa smo ih odveli u učionicu Povijesti i Geografije. Svatko od nas preuzeo je ulogu mentora jednome od naših posjetitelja. Za deset djevojčica i dvanaest dječaka pripremili smo didaktičke igre i predškolske zadatke. Da igre i zadaci prođu što bolje ponudili smo voće i bombone. Željeli smo da Leptirićima prvi susret sa školskim klupama ostane u lijepome sjećanju.

 

„Vrlo je lijep osjećaj napraviti dobro djelo i uložiti vrijeme i trud znajući da ćeš zakvačiti osmjeh na puno lica. Najljepši osjećaj koji sam doživjela je bio kada je jedan mali dječak držeći me za ruku rekao: Kako su vam lijepi ovi crteži na zidovima! Jako mi se sviđaju! Jeste li vi osvojili one medalje što stoje na zidu? I još jedno pitanje: možeš li mi, molim te, pokazati kako izgleda zvono? Bila sm jako iznenađena jer dijete od 5 godina uspjelo je prepoznati puno novih stvari.“

Jedan školski sat proletio je u zajedničkome veselju i završio brže nego što smo željeli. Leptirići  su ponijeli svoje crteže, a nadamo se i lijepe uspomene. Naše druženje sigurno ćemo nastaviti iduće školske godine.